Bonyhádi Gondozási Központ

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2011-05-27
 
Házi segítségnyújtás

 

Házi segítségnyújtás

keretében a szolgáltatást igénybe vevő személy saját lakókörnyezetében történik az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátás. A rugalmas szolgáltatás azáltal érvényesül, hogy gondozási szükséglettel nem rendelkező személy részére is biztosítható házi segítségnyújtás, ha az igénylő vállalja az intézményi térítési díj megfizetését.

A házi segítségnyújtás igénybevételét megelőzően történik az ellátást igénylő gondozási szükségletének vizsgálata, melynek során megállapításra kerül, hogy szociális segítés vagy személyi gondozás indokolt-e.

Szociális segítés keretében nyújtott szolgáltatások:

-        a lakókörnyezeti higiénia megtartásában való közreműködés,

-        a háztartási tevékenységben való közreműködés,

-        a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében és a kialakult veszélyhelyzet elhárításában történő segítségnyújtás,

-        szükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe történő beköltözés segítése.

Személyi gondozás keretében nyújtott szolgáltatások:

-        az ellátást igénybe vevővel a segítő kapcsolat kialakítása és fenntartása,

-        a gondozási és ápolási feladatok elvégzése,

-        háztartási segítségnyújtás,

-        szociális segítés.

A gondozónő az elvégzett gondozási tevékenységekről tevékenységnaplót vezet.

Az ellátást gondozói körzetek szerint végzik. A gondozói körzetek száma: 6

A szolgáltatás folyamatos, hétvégéken és ünnepnapokon is biztosított.

Nem részesíthető házi segítségnyújtásban a közveszélyes állapotú elmebeteg, valamint a közegészségügyi indokból elkülönítésre szoruló fertőző beteg mindaddig, amíg ez az állapot fennáll.

Házi segítségnyújtásért fizetendő térítési díj:

Személyi gondozás térítési díja: 650.- Ft/óra.

Szociális segítés térítési díja: 650.- Ft/óra.

 A házi gondozottak engedélyezett létszáma: 113 fő.

 

A Házi segítségnyújtás dolgozói létszáma: 13 fő gondozó és 1 fő kisegítő munkatárs.

 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto